Wednesday, December 22, 2010

Program D-Qalbu II 2010

Alhamdulillah Program D-Qalbu II 2010 dengan tema "Explorasi Hati" berjaya dilaksanakan. Program ini dilaksanakan bagi memenuhi permintaan adik-adik. Bertemakan "Ekplorasi Hati " yang mana membawa adik-adik untuk koreksi hati dan diri serta membersihkan hati dari perkara-perkara yang merosakkan. Seramai 17 orang adik-adik nisa' telah menyertai program yang dijalankan di Explanade Sidek Kudat ini. Program bermula jam 8.30 pagi dan selesai pada pukul 2.00 petang.

Sesi ta'aruf bersama kak Salma di stesen yang pertama...Puzzle Hadis....ingat hadis ni yerr..
Adik-adik sibuk cari klu...


Adik-adik kena denda sebab tidak dapat cari klu...kena denda nyanyi lagu tema "sekeping Hati" by Saujana

Sahibba Hati....


 Bersama kak Ana di stesen keempat...
muhasabah diri dengan koreksi hati seperti mana menjaga pakaian kita dari terkena kotoran.. kata kak ana pada adik-adik


Stesen Terakhir bersama kak Ain...adik-adik terpaksa berjalan kaki dari explanad Sidek ke Masjid sambil membawa amanah botol berisi air yang telah dilubangkan..
Analogi pembersihan Hati oleh kak Ain..


Sesi penyampaian cenderahati oleh Pengarah program berupa barangan minuman produk HPA untuk adik-adik... Nisa' Kudat mengucapkan jutaan terima kasih kepada semua ajk Nisa' yang terlibat, para penyumbang sama ada wang mahu pun barangan dari stokis HPA Kudat serta adik-adik kerana sudi menjayakan program,
D-Qalbu II ini...
InsyaAllah kita bertemu lagi dalam program Nisa' pada tahun hadapan..

2 comments:

  1. seronoknya dapat ikut program ni..dapat jumpa kawan lama.. ^^ smoga tahun hadapan smua aktiviti dan urusan akan d permudahkan olehNYA..

    ReplyDelete
  2. Eyra Aisyah : Amin...Alhamdulillah, InsyaAllah...

    ReplyDelete